Olet sitä mitä puuhailet

Kuka olet? Jos sinun täytyy esitellä itsesi, mitä muuta sanot kuin nimesi?

Minä olen Sampo – ja loput riippuu tilanteesta.

Toiset kohdataan sinä minä ovat, ja he ovat sitä mitä puuhailevat, kirjoitti aikoinaan filosofi Martin Heidegger*. Tällä kertaa nostan kaikista puuhailuistani esille puheviestinnän ja kouluttamisen.

Olen siis Sampo, puheviestinnän kouluttaja. (Näinhän on hyvä aloittaa, esittelemällä itsensä, sillä haluamme yleensä tietää, kuka puhuu.)

Samalla kun kerroin, kuka puhuu, annoin vihjeitä siitä, mitä aion puhua. Tämän blogin on tarkoitus tarjota näkökulmia esiintymiseen sekä muuhun puheviestintään ja vuorovaikutukseen.

Mielessäni on muun muassa sellaisia aihepiirejä kuin yleisöpuheeseen valmistautuminen, esiintymisjännitys ja asiantuntijana esiintyminen.

Tunnen näitä teemoja, mutta haluan tutustua niihin yhä paremmin. Asiantuntemustani ja asiaan tutustumistani haluan tässä blogissa jakaa toisille – myös sinulle. Samalla toivon, että sinä vaikutat minuun.

Jos asiantuntemus näet jää vain oman pään sisään, se ei pääse vapaasti kasvamaan. Se tarvitsee pientä pääkoppaani suuremman tilan, ja sellaisen tarjoaa vuorovaikutus.

Asiantuntemus elää vuorovaikutuksessa.

Puhu siis siitä, mitä puuhailet.

 

___

*) Heidegger, Martin 2000. Oleminen ja aika. (Sein und Zeit, 1927.) Suom. Reijo Kupiainen. Tampere: Vastapaino. (s. 164–165)